Капитанът на Арсенал Мартин Йодегаард има връзка с клуба много преди 2021-ва, когато подписа с лондонския тим. Всъщност дори става въпрос за времето преди 2016-та, когато норвежецът се среща с легендарния бивш мениджър на тима – Арсен Венгер. Връзката на двете страни идва благодарение на електронните игри.

„Винаги съм имал тази странна връзка с Арсенал. Тя започна много преди да подпиша с клуба. Дори не знам как да я опиша, освен с една история. Никога не съм играл компютърни игри. Аз съм от поколението, което играеше навън, но изключението разбира се е FIFA. Основно играех Career mode и ставах мениджър на отбор. Винаги избирах Арсенал“, сподели Йодегаард пред The Players Tribune.

„Докато бях дете в Норвегия, гледах много Висшата лига и винаги съм имал хубаво чувство към Арсенал. Гледал съм клипове на Тиери Анри и Неподимите. Познавам историята на клуба и развиването на други плеймейкъри като Фабрегас, Насри и Йозил. Моя тип играчи“.

Самият Мартин Йодегаард започва да се появява във футболния симулатор на EA Sports от изданието през 2015-та година.

„В началото не гледах себе си много, но знаех, че съм част от играта, а това си беше голяма работа. Мисля, че рейтингът ми беше 67. Но едно от първите неща, които правех, докато си правех на Арсен Венгер в Career Mode, беше да купувам себе си в Арсенал. Просто изглеждаше като хубава комбинация. Аз и Арсенал“, разказа още капитанът на артилеристите в интервюто си.