Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо за пореден път демонстрира саркастичния си нрав, като благодари на съдията Майкъл Оливър, че е спасил сезона на отбора.

Моуриньо обяви, че сезонът е щял да се превърне в истинско бедствие за „червените дяволи“, ако те е трябвало да играят в полуфинала за Купата на Англия.

Двубоят срещу Саутхемптън ще е 61-ия за Манчестър Юнайтед от началото на сезона.

Положението на „червените дяволи“ можеше да бъде още по-ужасно, ако те не бяха отпаднали на четвъртфинала за Купата на Англия от Челси. Именно за този мач са претенциите на Моуриньо към съдията Оливър, който изгони Андер Ерера, а „сините“ спечелиха срещата с 1:0.

„Ситуацията, в която трябва да играеш отложен мач в последната седмица от сезона мога да я опиша само като лудост. И повтарям едно и също нещо от известно време – благодаря на Майкъл Оливър, защото отпаднахме за Купата на Англия на четвъртфиналната фаза. Само си представете, ако трябваше да играем на полуфиналите. Щеше да стане истинско бедствие. Не знам кога щяхме да изиграем тази среща. Никога през кариерата ми до този момент не съм изпадал в подобна ситуация. И на всичко отгоре натрупването на толкова много мачове доведе до акумулирането на много контузии. Нито една травма не може да бъде малка. Не можеш да кажеш на едно разтежение, че е ок, защото това означава, че този играч ще отсъства две седмици. Да, не е операция, но губим играч за този период от време“, коментира Моуриньо.

Срещата със Саутхемптън със сигурност пропускат Пол Погба, който все още е във Франция заради смъртта на баща си, както и Дейли Блинд, който ще получи почивка. Маруан Фелаини, Фил Джоунс, Крис Смолинг, Хуан Мата и Антони Марсиал обаче ще бъдат на линия за мача със "светците". Вратарят Серхио Ромеро, който ще пази във финала на Лига Европа, по всяка вероятност ще играе в един от следващите два мача, а е възжмоно и Джоел Перейра също да застане под рамката на вратата.

Жозе: Знам какъв ще бъде съставът ми за финала

"Трябва да съставя отборите си за следващите два мача, така че да съм сигурен, че това ще коства минимум усилия на отбора, но той да остана конкурентоспособен. Срещу Арсенал и Тотнъм допуснахме загуби, но се борихме. Ние винаги искаме да се борим за точки. Не искам да пускам отбор, за който хората да си мислят, че е излязъл, за да загуби", добави португалецът.

"Това, което искам да виждам, е позитивно отношение, добър отборен дух и разбиране, че трябва да жертвам едни играчи за доброто на всички други. В отбора ще има ротации. Блинд няма да играе срещу Саутхемптън, но Фелайни ще, защото пропусна последните три мача. Иска ми се всички основни играчи да почиват, но просто нямаме други. Няма как да хвърля 4-5 деца едновременно титуляри в такъв мач", продължи мениджърът на Манчестър Юнайтед.

"Не мисля, че Погба е в състояние да играе. Той е напълно свободен сам да реши кога ще се върне на терена. Марсиал не игра срещу Селта, но той е в добра форма и за него е много важно да играе 90 минути. Същото важи за Смолинг, Джоунс и Мата. По един ден почивка съм дал на Блинд, Мхитарян и Андер Ерера. Никой от игралите 90 минути срещу Тотнъм, който искам да играе и срещу Саутхемптън, не е получил почивка, защото на тях им трябват два дни за възстановяване. Искам да накарам играчите да бъдат колкото в колкото се може по-добро състояние. В следващата една седмица трябва да дам почивен ден и на Валенсия, както и на още двама-трима играчи. Целта ни е за финала в Стокхолм да бъдем в най-добрата си форма", каза още Жозе Моуриньо.