Манчестър Сити може би ще се нуждае от десетилетие силна и постоянна игра в Шампионската лига, за да се утвърди сред водещите европейски клубове, заяви мениджърът на отбора Хосеп Гуардиола.

Манчестър Сити спечели две титли на Англия, една купа на ФА и две на лигата през последните шест сезона, но Роберто Манчини и Мануел Пелегрини така и не успяха да постигнат нещо значимо на международната сцена.

Гуардиола: Много съм добър в работата си

Нервният Пеп скочи на английския футбол

"Нямаме историята и опита на Барселона, Ювентус, Байерн Мюнхен или Манчестър Юнайтед. Нямаме техните титли от Шампионската лига. За нас е важно да бъдем в Европа през следващото десетилетие без пропуск. Дори мисля, че е по-важно от една титла. Трябва да убедим хората в самия клуб, че те са добри в работата си. А те наистина са добри. Феновете също", каза испанският мениджър на Сити.

Гуардиола шокира: Вече полека се сбогувам с футбола

Макар и пред пенсия, Пеп твърди, че е щастлив

"Избрах Манчестър, защото исках да се докажа на ново място и да получа ново предизвикателство. Ако хората обаче си мислят, че с мен идват само победи, те грешат. Това не е нещо, което можеш да включиш или изключиш. Трябва много неща да се променят и ние правим точно това в момента", добави той.