Сякаш отново достигнахме момента, в който Жозе Моуриньо започва да обвинява играчите си за несполуките на отбора, който води. Винаги се случва. Резултатите са лоши, тимът се сгромолясва и обвиненията излизат на преден план. Затова в Англия решиха да направят бърза ретроспекция, припомняйки думите на португалеца. 

В Реал Мадрид Моуриньо страдаше от "най-коварния отбор, който е водил през живота си". През втория си период в Челси той "се чувстваше предаден от отбора". Сега, в Тотнъм, Моуриньо заяви: "Същият треньор - различни играчи". 

За мениджър като Моу решението да се отчужди от играчите си и да се освободи от вината, докато сочи с пръст останалите, е адски опасно. "Шпорите" се намират в изключително деликатна позиция, така че един погрешен ход е достатъчен, за да събори къщата от карти. 

Жозе Моуриньо
100 снимки

Реал Мадрид (май 2010 - май 2013)

Етап 1 - първа пресконференция 
"Това е уникален клуб, вярвам, че да ръководиш Реал издига кариерата ти на следващо ниво. Горд съм, че съм тук."

Етап 2 - отборът се пропуква
"Когато печелим, печелим всички - някои повече от други. Но когато загубим, губи само треньорът. Това бе най-лошият сезон в кариерата ми." 

Етап 3 - крайна точка 
"Това е най-коварният отбор в живота ми. Бих искал да съм някъде, където ме обичат безрезервно." 

Челси (юни 2013 - декември 2015)

Етап 1: "Аз съм Щастливия. Времето лети, имам чувството, че са минали дни, но изминаха 9 години. Това е първият път, в който пристигам в клуб, който вече обичам." 

Етап 2: "Имам чувството, че ме предават. Открих четири движения, при които Лестър вкарва доста от своите голове, и в две от тези четири ситуации, те вкараха днес." 

Етап 3: "Играчите трябва да погледнат Съндърланд и Уотфорд и да приемат, че са на същото ниво. Нека си припомнят, че не са суперзвезди, нито пък футболистите на сезона." 

11 снимки

Манчестър Юнайтед (май 2016 - декември 2018)

Етап 1: "Това е пост, който всеки иска да заеме. Осъзнавам отговорността и очакванията. Познавам историята." 

Етап 2: "Люк Шоу се справи добре, но сякаш моят мозък бе в тялото му. Той бе пред мен и аз взимах всяко решение вместо него." 

Етап 3: "Ставал съм шампион повече пъти, отколкото останалите 19 мениджъри общо. Три титли за мен и две за тях. Така че имайте малко уважение." 

Тотнъм (ноември 2019 - настояще)

Етап 1: "Развълнуван съм, че съм в клуб с толкова отдадени и страстни фенове. Качеството на футболистите ме изумява." 

Етап 2: "Не става въпрос само за липсата на голове, а и за това да си опасен. Ние не бяхме амбицирани и това е проблем."

Етап 3: "Същият треньор, различни играчи", когато бе запитан относно това защо "шпорите" продължават да губят мачове, в които имат предимство. 

69 снимки

Разривът между Моу и Тотнъм е очевиден, поразителната прилика в репликите му - също. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.