Мениджърът на Арсенал Унай Емери не исках да изживее отново съдбата, която сполетя в Пари Сен Жермен след идването на Неймар да Силва. Това смята бившият футболист на „топчиите” Рей Парлър по отношение казуса около най-скъпоплатеният играч на лондончани – Месут Йозил.

Емери напусна френския гранд в края на миналия сезон, тъй като не успя да осигури така желания от катарските собственици успех в Шампионската лига. В същото време обаче той имаше изключително лоши взаимоотношения със звездата Неймар, който очевидно беше по-важен за босовете в сравнение с наставника. След раздялата си с парижани Емери не се посвени да заяви, че на „Парк де Пренс” лидерът е бил бразилският футболист, а неговата собствена роля е била просто да му угажда по всеки възможен начин.

Сега в Арсенал протичат сходни явления, като се твърди, че Емери и Йозил дори не могат да се гледат един друг. Германският играч е бил само веднъж титуляр от 11 ноември насам, а отсъствието му от двете срещи с Тотнъм (във Висшата лига и през седмицата в четвъртфинала за Купата на Лигата). „Йозил не играе, а срещу Тотнъм дори не беше в групата, така че това би разтревожило всеки фен на Арсенал”, коментира Парлър пред talkSPORT. „Нещо зад кулисите сериозно се е объркало, може би отношението му спрямо тренировките не е било правилното.”

„Когато те оставят извън отбора, трябва да се върнеш обратно и да се увериш, че поведението ти е изрядно. Трябва да покажеш на мениджъра, че си готов за бизнес и ще се бориш за позицията си. Може би Йозил не е направил това, затова и Емери взе голямо решение.”

„Той може би гледа ситуацията си мисли: „Не искам още един Неймар”, както се случи в ПСЖ. Тогава Неймар уволни Емери. Дали и тук ще е същото? Йозил взима голяма, ама наистина голяма заплата и това би било проблем, ако друг клуб иска да го привлече. По принцип не искаш да губиш качествените си играчи, но дали за Йозил има място в този тим? Аз не бих могъл да кажа, след като той в момента не играе.”

„Когато играем с трима в защита, е много трудно Йозил да попадне в състава. Ако сме с четирима отзад, тогава има място в полузащитата, но Емери може би смята, че други футболисти го заслужават повече от Йозил. Хора като Аарън Рамзи и така нататък”, допълни Парлър.