Мениджърът на Арсенал Унай Емери отказва да се подчини на натиска да използва Месут Йозил, само защото получава голяма заплата и има статут на звезда. Полузащитникът е с най-високото седмично възнаграждение в клуба (350 хиляди паунда), но Емери е категоричен, че това не му гарантира място в стартовия състав.

Въпреки всичко, наставникът смята, че халфът все още има място на „Емирейтс“, противно на слуховете в медиите.

„За мен заплатата на футболиста не е важна. Не знам каква е заплатата на играча, за мен те са едни и същи за всички“, заяви Унай Емери.

„Най-важното за мен е ангажиментът към клуба и когато решавам, че някой няма да играе, то това е заради тактическите решения. Същото е и с Месут, както и с всеки друг футболист“, коментира мениджърът.

„Най-важното е играчът да бъде ОК по време на тренировките всеки ден, с добро поведение и да показва качество. Нашият фокус е към следващия мач, в който попадат 18 души. Месут е един от тях, вярвам в него, вярвам в нашия отбор, в нашите играчи“, допълни треньорът.

Бившият немски национал попадна в групата за двубоя с Бърнли.

Въпреки че го остави извън състава при загубата от Тотнъм (0:2) за Карабао Къп през седмицата, Унай Емери все още вярва, че халфът има място в тима му.

„Искам от всеки футболист добро психическо състояние, за да ни помага и да демонстрира възможностите си и своята класа. Нуждаем се от Месут Йозил“, каза още Емери.