Футболистите на Уест Хем са се съгласили на отсрочка на заплатите си по време на пандемията причинена от коронавируса, за да подпомогнат клуба в трудният момент. В същото време мениджърът на „чуковете“ Дейвид Мойс и заместник-председателя на клуба Карън Брейди ще намалят възнагражденията си с 30%.

В редица мерки за справяне със ситуацията, клубът съобщи, че председателите на борда Дейвид Голд и Дейвид Съливън се присъединяват към съдружниците си, за да инвестират 30 милиона паунда в клуба, за да осигурят стабилност по време на паузата във футбола.

Голд и Съливън, които не са взимали заплати през всичките си десет години в клуба, отлагат лихвени плащания по акционерните заеми.

Уест Хем е вторият клуб от Висшата лига, чиито играчи са се съгласили на отсрочка на заплатите, след Саутхемптън.

„Спестяванията, създадени от мерките, ще подкрепят цялата инфраструктура на клуба и ще ни дадат възможност да плащаме 100% от заплатите на персонала. Освен това ще ни помогне да продължим да подкрепяме най-уязвимите в нашата общност“, написаха от клуба.

„Бих искал да изкажа огромно благодаря на Дейвид Мойс и неговият екип, на нашия капитан Марк Ноубъл и фантастичните ни играчи за ангажираността и решителността, които показаха, за да предложат своята помощ и подкрепа“, заяви Брейди.

Капитанът на „чуковете“ Марк Ноубъл сподели: „Като играчи сме в постоянен диалог с клуба, откакто се появи ситуацията около COVID-19, и се гордея, че целият ни отбор изрази своето силно желание да играе нашата роля в подпомагането на другите чрез тази ситуация. В Уест Хем сме един отбор и нашият приоритет отразява целта на клуба да помогнем на персонала да получи 100% от заплатите си, докато ние не можем да играем мачовете си. Продължаваме да правим всичко възможно, колективно и индивидуално, през целия период в полза на тези около нас, на нашите колеги, на нашите фенове и на нашата общност. От името на играчите отправям най-добрите си пожелания до всички наши привърженици и техните семейства, особено към тези, които са били пряко засегнати от вируса. Очаквам с нетърпение деня, в който всички можем отново да бъдем заедно.“

Футболистите на Уест Хем също така се присъединиха към останалите отбори от Висшата лига, като откриха фонд за благотворителни организации към Националанта здравна служба, наречен #PlayersTogether по-рано тази седмица.