Ливърпул трябва да вдигне титлата за шампион на Англия, дори и сезонът във Висшата лига да не завърши. Това мнение изрази полузащитникът на Манчестър Сити - Илкай Гюндоган.

Мърсисайдци имат 25 точки преднина на върха пред втория в таблицата и миналогодишен шампион Манчестър Сити и се нуждаят само от още две победи, за да си осигурят бленувата от 30 години титла на Англия. Шампионатът обаче бе прекъснат заради пандемията от коронавирус и на този етап не е ясно дали въобще ще бъде подновен.

"Според мен Ливърпул трябва да получи титлата. Това би било честно", каза Гюндоган пред германската телевизия ZDF. "Има различни варианти как да се процедира. За отборите, които направиха силен сезон, би било доста неприятно, ако сезонът бъде обявен за нулев. От друга страна, тези, които са застрашени от изпадане, биха били доволни от подобно развитие на нещата", каза още германският национал.

Висшата лига е спряна до 30 април, но все по-често се чуват мнения, че подновяването на първенството ще бъде отложено за по-късен етап. Гюндоган е готов да намали заплатата си за периода, в който няма мачове, ако английските клубове инициират подобна мярка, както вече сториха редица германски клубове и Ювентус в Италия.

"Подобна мярка е съвсем адекватна, но на този етап в Англия не е повдиган въпросът за намаляване на заплатите на футболистите. Може би причината е, че английските клубове са по-мощни финансово от германските. Аз съм съгласен да намаля заплатата си, но вероятно ще има и футболисти, които ще откажат", каза още Гюндоган.