Още една крачка към титлата направи лидерът в Премиършип Челси. Момчетата на Антонио Конте взеха тежкото гостуване на Уест Хем с 2:1 и им остават само още 11 стъпки до трофея. 

Героите за успеха на "сините" бяха повече от очаквани. Еден Азар преди почивката и Диего Коста веднага след нея изковаха успеха и запазиха аванса на тима си на върха на подреждането. В допълнителното време на мача Мануел Лансини се разписа, но само за почетно попадение и това беше всичко. 

Този мач започна с очакван натиск на "чуковете", които държаха по-често топката, атакуваха, но бяха твърде безопасни. Анди Каръл с глава и Робърт Снодграс не успяха да затруднят сериозно Тибо Куртоа в тези минути. 

Челси чакаше своите шансове на контраатака и при първата си смъртоносна такава откри и резултата. Това се случи в 25-та минута, когато Еден Азар и Педро Родригес направиха бързо двойно подаване и белгиецът се озова в наказателното поле. Той преодоля вратаря Дарън Рандолф и с хубав удар в ъгъла през двама защитници направи 1:0. 

След това попадение картината на терена не се промени. Уест Хем атакуваше, но все така безплодно, докато гостите дебнеха на контри. Робърт Снодграс пропусна за "чуковете" в 40-та минута, а в ответната контра всичко можеше да приключи още преди почивката. 

Тогава Азар проби в наказателното поле и пусна топката успоредно на голлинията. Тя обаче мина под крака на Диего Коста, но пък беше овладяна от Виктор Моузес. Той прати слаб удар, който защитник изби. При добавката Педро Родригес изстреля силен шут, но Рандолф изби и отрази опасността. 

В крайна сметка повече попадения преди почивката не паднаха и развръзката остана за втората част. А тя дойде сравнително бързо. Още в 50-та минута Челси поведе с 2:0 и пречупи крилете на противника си. 

Тогава Сеск Фабрегас центрира от корнер, Диего Коста беше оставен непокрит в наказателното поле и с удар от 4-5 метра на почти празна врата просто нямаше как да сбърка, увеличавайки преднината на тима си на два чисти гола. 

Последваха още няколко опасни атаки на "сините", които обаче завършиха с пропуски на Маркос Алонсо и Азар. В 61-та минута Уест Хем имаше страхотен шанс да се върне в мача и да намали изоставането си. 

Тогава Софиан Фегули стреля от 8-9 метра, но Тибо Куртоа с крак изби. Топката обаче стигна до играч на "чуковете" и атаката продължи. При повторното изпълнение Жозе Фонте с глава стреля на сантиметри над напречната греда. 

Всичко окончателно можеше да приключи в този мач в 67-та минута. Тогава Диего Коста получи топката в наказателното поле около точката на дузпата и стреля силно, но Рандолф изби и предотврати третото попадение в мрежата си. 

Последваха няколко отчаяни опита на "чуковете" да намалят изоставането си в следващите минути, но те така и не затрудниха сериозно Тибо Куртоа и така двубоят навлезе в заключителните си минути. А в тях по-чистите положения бяха за Челси, но Коста, Уилиан и Фабрегас ги изпуснаха. 

Остана време само за едно почетно попадение в полза на Уест Хем в допълнителното време на двубоя, когато Андре Аю при един пробив намери Мануел Лансини в наказателното поле и той с безпощаден изстрел намери незащитения от Куртоа ъгъл за 1:2. 

В крайна сметка повече попадения в този мач така и не паднаха и това се оказа достатъчно за момчетата на Антонио Конте да извоюват успеха си. С него те събраха 66 точки и са с 10 повече пред преследвача Тотнъм. Уест Хем остава на 11-та позиция със своите 33 точки и спокойно доиграва сезона.