Интригата около местата за плейофите след края на редовния сезон в Чемпиъншип е жива с пълна сила. Сериозна заявка за някоя от четирите квоти направи и тимът на Хъл Сити след победата над прекия конкурент Бирмингам на своя стадион с 2:0. 

Големият герой за "тигрите" беше Джаръд Боуен, който реализира и двете попадения за тима си, като беше точен по веднъж преди и след почивката. Второто му попадение беше от дузпа и с него гостите бяха окончателно пречупени. 

Мачът започна с натиск на домакините и те можеха да открият още в 21-та минута, когато Джаред Боеун беше изведен зад защитата, напредна и стреля от границата на наказателното поле, но вратарят спаси изстрела му. 

Но в следващата си опасна атака Хъл поведе. Това се случи в 23-та минута, когато Марк Пю отклони топката в наказателното поле за Боуен и той с мощен шут под напречната греда от близка дистанция щеше да скъса мрежата за 1:0. 

При този резултат дойде и почивката. А всичко в мача като интрига приключи в 60-та минута. Тогава "тигрите" получиха дузпа, която беше съвсем резонна, а от 11-те метра Боеун реализира второто си попадение и сложи точка на спора. 

С тази развръзка домакините от този мач събраха 50 точки, колкото има и Бирмингам. Двата тима остават в подножието на зоната за плейофите, но имат всички шансове да се преборят за квота в нея след края на сезона.