Рано тази сутрин стана ясно, че полузащитникът на Челси - Калъм Хъдсън-Одой е първият играч от Висшата лига с коронавирус. Сега 19-годишното крило на лондончани излезе в социалните мрежи с обръщение към обществото, в което се опитва да успокои хората и изразява увереност, че скоро ще се върне на терена.

"Здравейте, хора! Може би сте разбрали, че имам вируса от няколко дни и се възстанових. Напълно следвам препоръките и съм се самоизолирал от всички за седмица. Надявам се да се видим скоро, когато се завърна", споделя той.

Вчера следобед мениджърът на Лестър - Брендън Роджърс заяви, че трима от играчите му са тествани, след като проявяват съмнителни симптоми. Очаква се днес техните резултати да излязат. Няколко часа по-късно излезе и новината, че наставникът на Арсенал - Микел Артета е дал положителен тест за вируса. Това принуди Висшата лига да обяви, че днес всички 20 клуба от дивизията ще се съберат на извънредна среща. Твърде вероятно е на нея да се реши преустановяването на сезона до второ нареждане.