Новият наставник на Кристъл Палас – Рой Ходжсън, направи интересно изказване при първата си пресконференция след завръщането си при „орлите”. Специалистът се съгласи да поеме лондонския клуб на пожар и ще работи на „Селхърст парк” до края на сезона.

Въпреки 75-годишната си възраст, Ходжсън се съгласи да помогне на бившия си клуб в борбата за оцеляване след уволнението на Патрик Виера. Палас се намира на само 4 точки от зоната на изпадащите във Висшата лига.

На въпрос дали вече е получи поздравления от бивши свои колеги, които вече се оттеглиха, Ходжсън отговори: „Мисля си, че ако Алекс (бел.ред. – сър Алекс Фъргсюън) ми пише, ще ми каже: „Какво правиш, глупак?”

„Получих много прекрасни съобщения. Голяма част от чужбина. Но това е хубавият период. Тренировките бяха много приятни. Чудесно бе да бъда отново с играчите на терена. Приятен период.

„Все още не е стресиращо, защото не сме загубили мач. Страхувам се обаче, че стресът започва в събота. Следващия път, когато ме видите тук, може би ще видите някой, който не е толкова спокоен, отколкото изглеждам в момента”, каза още най-възрастният мениджър във Висшата лига.