Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън стана поредният футболист на клуба, който се изказа със суперлативи за мениджъра Юрген Клоп. Според английския национал на света няма по-добър от германеца в откриването на нови начини да се играе футбол.

Клоп започна добре първия си пълен сезон начело на мърсисайдци и след 11 кръга отборът му е на първото място във Висшата лига. Специалистът бе назначен през октомври 2015 година заради слабите резултати на своя предшественик Брендън Роджърс. Той успя да стабилизира изявите на тима си и стигна два финала – в Лига Европа и за Купата на Лигата в Англия, които обаче загуби.

Коутиньо: Клоп ни донесе манталитет на победители

„Ние имаме най-добрият мениджър и най-добрия треньорски щаб, които да работят с играчи, които имат желание да се усъвършенстват и да мислят за футбола по различен начин“, коментира Хендерсън.

„Определено си мисля, че откакто Клоп дойде при нас, всеки негов ход ни помогна да вникнем в начина, по който той иска от нас да играем. Ние самите считаме, че това е най-правилният модел за нас и знаем много добре във всеки един миг какво очаква и иска мениджъра от нас.“

„Трябва да продължим да се учим, да ставаме по-добри. Няма по-добър учител от Клоп и хората в неговия щаб“, завърши Хендерсън.