Задават се сериозни въпроси относно бъдещето на Джуд Белингам, като интересът към футболиста бързо нараства. Настоящите способности и бъдещият потенциал на полузащитника бяха забелязани от водещи отбори в цяла Европа, като Реал Мадрид и много от големите отбори от Висшата лига се готвят да се борят за неговия подпис. Очаква се Ливърпул също да направи опит да привлече Белингам, тъй като е свързван с мърсисайдци от известно време, а капитанът на отбора Джордан Хендерсън ще се радва да види друг съотборник в Англия да се присъедини към него на "Анфийлд".

"Слушай, просто искам Белингам да бъде най-добрият играч, който може да бъде. Разбира се, ако в крайна сметка той е в Ливърпул, това би било невероятно. Но това трябва да е правилно за него и всеки клуб, за който се сетите, ще го иска. Той трябва да мисли за себе си и да се увери, че ще вземе правилното решение за кариерата си. Но ще има един клуб късметлия, който в крайна сметка ще го вземе, независимо дали това е сега или след година или две, това ще бъде клуб късметлия", започна Хендерсън.

"Той е много по-добър от мен, това е разликата. От гледна точка на манталитета си приличаме по отношение на това, че посвещавам живота си, правя всички правилни неща и се опитвам да се подобрявам и да ставам по-добър всеки ден. Виждам това, но той със сигурност е по-добър от мен на тази възраст. Той е специален играч, но съм го казвал и преди, просто трябва да внимаваме да не оказваме прекалено голям натиск върху него, но да го оставим да играе футбол", продължи капитанът на мърсисайдци.

"Когато го оставите да играе футбол, можете да видите какво прави за Дортмунд, можете да видите какво прави тук за Англия. Всеки път, когато облече фланелка на Англия, той расте и става все по-добър и по-добър през цялото време. Разбира се, има неща, които може да подобри и да стане по-добър, той е само на 19, но платформата и основата, които има, той може да стигне толкова високо, колкото иска", завърши Хендерсън.

Джуд Белингам е едно от най-желаните имена в Европа, като се очаква през лятото да има сериозна битка за подписа му.