Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън е постигнал принципно споразумение с клуба относно подписването на нов дългосрочен договор, твърди „The Athletic“. Информацията гласи, че на 31-годишния полузащитник е бил предложен подобрен тригодишен договор с опция за още 12 месеца въз основа на броя изиграни мачове.

Мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп заяви в петък, че е уверен, че ще бъде постигнато споразумение между двете страни.

По-рано медиите на Острова писаха, че преговорите с английския национал са спрени, което породи опасения, че той може да напусне клуба през настоящия трансферен прозорец или като свободен агент следващото лято. ПСЖ, Атлетико Мадрид и Рома бяха свързани с трансфер на Хендерсън в последните седмици.

Джорджиньо Вайналдум вече напусна Ливърпул, като се присъедини към Пари Сен Жермен през юни като свободен агент, след като отхвърли предложението на „червените“ за нов контракт.

Ливърпул имаше натоварени последни седмици, след като обяви новите договори на редица основни играчи, в това число на Трент Александър-Арнолд, Алисон, Фабиньо и Върджил ван Дайк. Смята се, че клубът води преговори, освен с Хендерсън, и с Мохамед Салах.