Бившият наставник на Тотнъм Хари Реднап изрази своето възмущение от последните коментари, които бившият английския национал Гари Невил си позволи по адрес на „шпорите” след загубата им 0:1 от Манчестър Сити в понеделник вечер. Легендата на Манчестър Юнайтед, който е щатен телевизионен анализатор на Sky Sports, си позволи да опише играта на лондончани като „жалка и безгръбначна”.

Това, което възмути най-много 71-годишния Реднап, бе фактът, че Невил си позволи подобно генерализация, отнасяйки я към продукцията на Тотнъм през последните 30 години. Уважаваният специалист беше начело на отбора в периода 2008-2012.

„Считам, че коментарите на Гари са абсолютен позор”, заяви Реднап пред talkSPORT. „Мога само да коментирам трите години и половина, в които бях начело като мениджър. Изобщо не мога да кажа, че ни е липсвал кураж, че сме били безгръбначни. Не бяхме жалки, меки и чупливи.”

„Позорно е да се дават такива определения за хора като Лука Модрич, Гарет Бейл, Ледли Кинг, Рафаел ван дер Ваарт, Уилиам Галас. Позорно е да се наричат футболисти безгръбначни и страхливи.”

„Бях толкова разочарован и разстроен от неговите коментари. Той нямаше никакво право”, допълни Реднап.