Нападателят на Тотнъм Хари Кейн е близо до завръщането си към пълноценни тренировки. Очакванията са той да бъде готов за игра, когато Висшата лига бъде възобновена.

Капитанът на англисйкия национален отбор е извън игра, след като контузи коляното си срещу Саутхемптън на Нова година и претърпя операция през януари.

Плановете за рестартиране на Висшата лига са за 30 април поради пандемията причинена от коронавируса и все още е неясно кога „шпорите“ ще получат възможността да възобновят опитите си да си осигурят място в четворката.

„Добре съм. От гледна точка на рехабилитацията и моята лична, се справям наистина добре. В момента съм на добър етап и просто работя усилено. Правя много за моето възстановяване и чакам с нетърпение да видя какво ще се случи в края на сезона“, каза Кейн пред клубния сайт на Тотнъм.

„Освен всичко това, семейството ми е добре и всички мислят за коронавируса. В момента трябва да бъдем заедно и да останем в безопасност. Надявам се всичко да бъде наред“, добави още той.

„Не съм много далеч от моето завръщане. Надявам се да се върна към тренировки с моите съотборници след две или три седмици. На добър етап съм и правя почти всичко. Сега става въпрос за повече работа във фитнеса“, каза капитанът на лондончани.