Челси официално се раздели с Маурисио Почетино, като ръководството на "сините" е в търсене на нов наставник, който да застане начело на отбора. Аржентинският специалист успя да даде шанс на лондончани да се класират в Лига Европа, след като в последните си двубои тимът показа добра игра и успя да завърши на шестата позиция, като тяхното евроучастие зависи и от финала във ФА Къп, а феновете на Челси определено бяха ентусиазирани, виждайки прогреса и очаквайки с нетърпение следващия сезон.

Като гръм от ясно небе дойде раздялата между Почетино и Челси, тъй като футболната идея на специалиста започна вече да прозира в играта на отбора, но различията в някои разбирания за играта, отговорността за трансферите и други доведоха до взаимно съгласие двете страни да прекратят взаимоотношенията си. Смята се, че ръководството на Челси ще търси млад треньор, който да обича атакуващия и позиционен футбол, диктувайки играта и успявайки да развие млади играчи. Но нима с тази цел не бе взет и Маурисио Почетино?

Аржентинецът не се радваше на най-добрия си престой, като имаше трудности и покрай контузии на голяма част от играчите от първия състав, но въпреки това могат да се забележат някои очевидни положителни промени в Челси. Конър Галахър, човек, който се смята, че ще напусне клуба, съумя да вдигне изключително много представянето си и да се превърне в един от най-добрите играчи на тима, успявайки да вдигне нивото в играта и на човека до себе си в средата на терена - Мойсес Кайседо.

Марк Куруея също започна да се представя на ниво, а Николас Джаксън започна да вкарва редовно положения, като самочувствието в играта му ставаше все по-видимо. Кристофър Нкунку се завърна от контузия и веднага започна да бележи, а прогресът на десния бек Мало Густо също бе изключително видим.

Това са само част от успехите на Почетино, развивайки дадени футболисти. Но какво е очаквало ръководството на Челси от специалиста при толкова контузии, при толкова млад състав и при несъгласувани трансфери от борда със специалиста? Проблемът при тази рокада е, че на Почетино беше дадено време, което той започна да оправдава с времето и вероятно другият сезон щеше да бере плодовете на труда си. Но сега накъде? Сега процесът с новия наставник на "сините", който и да е той, започва отначало. Привържениците на "сините" с право могат да бъдат притеснени за бъдещето на клуба, защото действията на собствениците изглеждат хаотични. 

В клуба се взимат играчи накуп, които се смятат за потенциални звезди, но честите рокади около треньорския пост и на други ключови позиции в клуба, могат да повлият негативно именно на такива млади футболисти, тъй като всеки ще има различни разбирания за тях и тяхното развитие. Трансферната политика на Челси трябва спешно да бъде стабилизирана, тъй като тимът разполага с прекалено широк състав, което се превръща вече по-скоро в негатив, отколкото в позитив.

Маурисио Почетино може и да не бе най-постоянният треньор и със сигурност може да се изисква повече от него, но с оглед представянето на отбора, на индивидуалните играчи, които повишиха нивото на играта си, със сигурност заслужаваше повече време и доверие, тъй като неговите идеи започнаха да си личат на терена. Сега предстои да бъде избран новият треньор на Челси, като имената за поста са много, но новият процес при лондончани отново започва отначало. Пътят на "сините" е неясен, а доверието към собствениците на клуба намалява главоломно.