Ливърпул трябва да продължи да преодолява зачестяващите тежки изпитания пред отбора, за да надгради от миналата година, заяви халфът на мърсисайдци Алекс Окслейд-Чембърлейн. 

Той вярва, че трудната победа над Саутхемптън в събота, дошла след още по-труден мач за суперкупата срещу Челси, е пример за високия дух на отбора.

"В края на миналия сезон усетихме вкуса на триумфа и всички знаем много добре колко много усилия отне това. Не беше никак лесно, а ще става все по-трудно. Ще има още по-големи изпитания. Такива, каквито нямаше и през миналата година. Тогава се очакваше да печелим в трудните моменти и го правехме. Това е нужно на един голям отбор", каза той.

"Чисто психически този отбор е на най-високо ниво. Мениджърът ни го налага и иска да продължаваме в този дух. Всеки знае какво се изисква от него и лидерите стават все повече и повече. Не само Хендо, Мили и Върдж. Всички поемат отговорност за действията си на и извън терена", продължи халфът в интервю за клубния уебсайт.

"Отборът ни върви по правилния път. Сезонът е млад и трябва да бъдем здраво стъпили на земята, за да продължаваме да печелим мачове", завърши Окслейд-Чембърлейн.