Алекс Окслейд-Чембърлейн ще пропусне последните два мача на Ливърпул за 2019-а година, след като е установено, че има проблем с връзките в глезена, потвърди лично Юрген Клоп.

Офанзивният играч няма да играе срещу Лестър Сити и Уулвърхемптън, след като получи травмата във финала, спечелен срещу Фламенго, на Световното клубно първенство.

„Контузията е такава, каквато точно очаквахме. Имате три връзки от външната страна на глезена, една от тях е увредена. Сега точно не можем да ви кажем колко бързо ще се оправи, тъй като не знае. Имал съм такава контузия, но това беше преди години. Може да отсъстваш дълго, може да се върнеш и бързо – ще видим. Няма шанс да играе срещу Лестър и през тази година. Ясно е това”, призна Юрген Клоп.

Същевременно германският мениджър потвърди, че други контузии в състава му за визитата на „Кинг Пауър Стейдиъм” няма. „Няма други лоши новини, което е добре. Ловрен, Матип и Фабиньо се възстановяват много добре, но няма да играят в оставащите два мача за годината”, завърши Юрген Клоп по темата.