Хърватският национал Йошко Гвардиол едва ли иска да си спомня последния мач, в който Манчестър Сити бе домакин на РБ Лайпциг. Тогава бранителят бе част от защитата на Лайпциг, разкъсана на парчета от атаката на Сити, когато Ерлинг Холанд вкара пет гола и германският тим загуби с 0:7 в Шампионската лига през март.

Осем месеца по-късно, докато двата отбора се подготвят да се изправят един срещу друг в предпоследния кръг от мачовете от група G на турнира, Гвардиол, който сега е част от защитата на Сити, вече е съотборник на Ерлинг Халанд и изглежда този път е от правилната страна. 

"Щастлив съм да бъда съотборник на Халанд“, каза Гвардиол на въпрос за разликата между това да играеш срещу или с Халанд.

"Като защитник очаквах с нетърпение да се изправя срещу Халанд, когато играех за Лайпциг, но не завърши добре. Той вкара пет гола за 60 минути. Когато го видях да излиза от терена, бях щастлив", каза още хърватинът на пресконференцията преди мача.

Гвардиол се наслаждава на партньорството си с Халанд.

"В началото на мача беше незабележим, след това се появи и вкара хеттрик. Не разбирам как, но му се наслаждавам", каза 21-годишният футболист.

Мениджърът на Сити Пеп Гуардиола може скоро да има още опции в защита със завръщането на Джон Стоунс, който лекуваше контузия от началото на ноември.

"Джон Стоунс е все по-добре. Няма да играе, може би само няколко минути. Наистина е близо до завръщане", каза Гуардиола.

Треньорът добави, че приоритетът остава първото място в групата.

"Трябва да спечелим или да завършим наравно. Първата стъпка е направена и за двата отбора, поздравления за Лайпциг. Важно е да завършим първи, престижно и това означава реванш от осминафиналите у дома. Не е решаващо, но е малко предимство“, каза той.