Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола засипа с похвали своите футболисти след победата в дербито срещу Манчестър Юнайтед с 3:1.

„Ние заслужавахме победата. През първото полувреме играхме с малко повече страх, но футболът е игра и ние не искахме да загубим топката. Ние не искахме да атакуваме прекомерно, а те в същото време се защитаваха много добре“, коментира Гуардиола.

„През второто полувреме играта бе много по-отворена. Ние намерихме повече пространства в тяхната половина. Ние направихме добро представяне срещу топ отбор“, коментира Гуардиола.

„Ние искахме да играем добре пред нашите фенове. Знаехме колко важно е да спечелим този мач. Ние се справихме добре и голът на Серхио Агуеро през второто полувреме ни помогна много“, добави Пеп.

„Манчестър Юнайтед разполага с много класа и не се нуждае от много, за да те накаже. Важното е, че ние реагирахме след гола, който получихме“, продължи той.

„Давид Силва игра на топ ниво. Не за първи път той се представя по такъв начин в дерби мач. Бернардо Силва също бе невероятен, както и Рахийм Стърлинг. Всички играха много добре, особено през второто полувреме“, допълни мениджърът на Манчестър Сити.

„Намираме се през ноември, така че дори не е минала първата част от шампионата. Може много да се случи. Такава игра е футболът. Ние вкарваме много голове и създаваме много положения. Важно е футболистите да се върнат здрави след паузата в първенството“, каза още Хосеп Гуардиола.