Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола продължава да вярва и разчита на Джак Грийлиш въпреки проблемите на англичанна и по-малкото игрово време. Пеп се надява, че Грийлиш може да е ключова фигура в борбата за титлата до края на сезона във Висшата лига.

"През последния месец Джак се завърна в много отношения. Затова и игра във важния мач с Копенхаген в Шампионска лига", сподели Гуардиола пред срещата с Лутън във ФА Къп. Джак Грийлш се възстанови от контузия и се очаква да играе срещу "шапкарите" тази вечер.

"Надявам се, че той може да има същото влияние, каквото имаше и миналия сезон. Всичко зависи от него. Той игра много през миналия сезон, по-малко през този, но си остава същият играч. Има и същия мениджър, а стилът ни на игра не се е променил", допълни той.

"Нищо не се е променило, освен неговото представяне. Продължавам да твърдя, че се нуждаем от него. Той има специални качества за отбора. Всичко зависи от него, дано успее да направи добри последни три месеца. Играчите не трябва да се доказват пред мен, те трябва да докажат на себе си, че заслужават да играят", завърши Пеп Гуардиола.