Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола вярва, че Кевин Де Брюин може да спечели „Златната топка“ през тази година.

Пеп смята, че Де Брюин трябва да направи силно впечатление с изявите си до края на сезона в Шампионска лига, ако иска да получи наградата за най-добър играч в света.

Белгиецът е основна фигура в състава на Сити, който доминира тотално във Висшата лига този сезон.

"Без съмнение", отговори Гуардиола на въпрос дали Де Брюин може да спечели престижната индивидиуална награда.

 "Той не блести в един мач, а демонстрира постоянно високо ниво през целия сезон. Но той знае, а и всеки знае, че за „Златната топка“ трябва да спечели титли. Но в момента ми е трудно да намеря по-добър от него в Европа", каза Гуардиола.

Де Брюин има 11 гола и 18 асистенции във всички турнири за Манчестър Сити този сезон.

„Шампионската лига? Разбира се, че той трябва да се представи много силно в мачовете до края на сезона. Ако не си в последните мачове на турнира, няма шанс да бъдеш сред номинираните за отличието“, добави Пеп.

Гуардиола: 72 точки са супер, но има още много мачове

„Намираме се в добра форма, но знаем, че Шампионската лига е друго състезание, което е напълно различно. В този турнир ние трябва да контролираме лошите моменти и емоциите си. През миналата година ние вкарахме шест гола на осминафиналите, но отпаднахме. Ако тези 10 минути от „Анфийлд“ през миналия месец, ни се случат в Шампионска лига, ние отново ще отпаднем. Няма да продължим напред. Нашата цел сега е да отстраним Базел и да продължим за четвъртфиналите. Срещу Базел ще се опитаме да направим два добри мача“, продължи той.

Агуеро: Близо сме до титлата

„Ще трябва да давам почивка на Агуеро понякога. Той обаче е единственият нападател, с който разполагаме. Надявам се, че Габриел ще се върне скоро. Може би до седмица, 10 дни или максимум две седмици, той ще бъде готов отново да играе“, каза още Хосеп Гуардиола.