Мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, заяви, че съдиите във Висшата лига често визмат напълно нелогични решения. Той направи коментар по темата след победата на „гражданите“ над Евертън с 3:1, дошла след обрат през втората част.

„Всеки ден напомням на играчите на какво са способни. Не трябва да падаме под собствените си стандарти и това е голяма отговорност. Мисля, че играхме добре и през първото полувреме. След почивката заиграхме по-бързо, използвахме по-ефективно скоростта си по фланговете и нещата се получиха“, сподели Гуардиола.

Gulliver/GettyImages
53 снимки

„Нормално беше да се повдигнат определени въпроси, след като спечелихме само един от предишните 6 мача. Ясно е, че резултатите са най-важни. Ние обаче сме близо до челото на класирането, същото се отнася за Арсенал, Тотнъм, Ливърпул и Астън Вила. Целта ни е първото място“, подчерта Пеп.

„Съжалявам, но не видях повторение на ситуацията с дузпата. После ще ви кажа какво мисля. Не знам правилата. В едни случаи се дава дузпа, в други - не. В Европа правилата са съвсем други. Може би един ден нещата ще станат по-ясни“, заяви Гуардиола.

„Контузията на Стоунс не изглежда добре, но ще видим какво е положението. Травмата е в глезена“, добави наставникът на „гражданите“.