Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола похвали своите играчи за категоричната победа с 5:0 над Кристъл Палас от 36-ия кръг на Висшата лига. Испанецът дори изтъкна, че нито един друг тим от първенството на Англия не може да създава положения така, както го правят „гражданите“.

„Днес вкарахме във втората минута на първото полувреме и в третата от второто, така че това улесни нещата за нас. В последните 40 минути от срещата се наслаждавахме“, каза Гуардиола.

„Трябва да си припомним, че не толкова отдавна Кристъл Палас унищожи Арсенал, така че бяхме наясно с техните качества. Да вкараме пет гола срещу такъв отбор е много добре, а и важен резултат за битката в мини-лигата за местата в топ 4.“

„Тотнъм е единственият тим, който създава повече шансове от нас. Ние сме най-добрите в лигата по отношение създаването на положения. Тук нямаме конкуренция. Нашият проблем е отбелязването им – това е и най-трудното във футбола. Срещу Манчестър Юнайтед създадохме 19 положения за гол, а не вкарахме нито един. Числата не лъжат – създаваме много положения, но не вкарваме достатъчно попадения“, заяви Гуардиола.