Манчестър Сити постигна разгромна победа с 5:0 срещу Кристъл Палас в мача от 36-ия кръг на Висшата лига, който се игра на „Етихад“. Успехът запази всички шансове на „гражданите“ за място в топ 4.

Манчестър Сити тотално надигра своя съперник и петте гола са най-малкото, с което вратарят Уейн Хенеси се размина в срещата.

„Гражданите“ поведоха още във 2-та минута, когато Давид Силва подаде към Рахийм Стърлинг. Той след това се опита да намери Фернандиньо, но Мартин Кели се опита да избие топката с глава. Вместо това я изпрати в краката на Давид Силва, който не пропусна да вкара във вратата на Уейн Хенеси.

Кевин де Брюин отправи удар от въздуха в 8-та минута, но не точно в аут. Фернандиньо се опита да изненада Хенеси с далечен удар в 10-та минута, но уелският вратар бе на мястото си и спаси.

Лерой Сане направи отличен пробив в 31-та минута, след което отправи коварен удар, но Хенеси успя да спаси. Отбитата топка попадна в Рахийм Стърлинг, който стреля, но футболист на Кристъл Палас успя да я избие малко пред гол линията.

Лерой Сане отново тества Хенеси в 35-та минута, но вратарят спаси.

Андрос Таунзънд проби по десния фланг на атаката на Кристъл Палас в 35-та минута, след което центрира в наказателното поле на Манчестър Сити, където Кристиан Бентеке стреля с глава, но Уили Кабайеро се отличи с впечатляващо спасяване с една ръка и успя да избие топката.

Патрик ван Аанхолт се опита да изненада Кабайеро с удар от въздуха, но той бе неточен и топката излезе в аут.

Манчестър Сити удвои своята преднина в 49-та минута. Кевин де Брюин подаде към Венсан Компани, който с много хубав удар изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Уейн Хенеси.

Кевин де Брюин стреля от фаул в 53-та минута, но топката срещна напречната греда.

Де Брюин пусна отличен извеждащ пас към Лерой Сане в 58-та минута, след което германецът излезе на чиста позиция сам срещу Хенеси и стреля, но вратарят спаси.

Манчестър Сити поведе с 3:0 в 59-та минута. Габриел Жезус подаде към Де Брюин, който с премерен удар от границата на наказателното поле на Кристъл Палас изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Уейн Хенеси, който не бе докрай убедителен.

Матийо Фламини се опита да изненада Уили Кабайеро с далечен удар в 71-та минута, но топката рикошира в играч на домакините, след което вратарят действа на сигурно и боксира топката в корнер.

Манчестър Сити поведе с 4:0 в 82-та минута, когато Пабло Сабалета свали с глава към Стърлинг, който с точен удар изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Хенеси.

Петото попадение за Манчестър Сити отбеляза Николас Отаменди в третата минута на добавеното време на срещата. Де Брюин центрира от фаул, след което Отаменди засече топката с глава и я изпрати във вратата на Хенеси.

След този успех Манчестър Сити е трети във временното класиране с 69 точки, докато Кристъл Палас е шестнайсти с 38 точки.