Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола не остана доволен след загубата с 0:1 от Тотнъм на старта на новия сезон във Висшата лига. Испанецът бе на мнение, че една от основните причини за това поражение е фактът, че тимът му не е реализирал положенията си в двубоя.

„Започнахме доста добре. Имахме проблеми при придвижването на топката между линиите. Получихме гол от загубена топка. Като цяло идеята ни бе да създаваме положения и ние имахме доста, но за съжаление не ги реализирахме и в крайна сметка загубихме. При гола лесно загубихме топката, Лукас Моура успя да я изнесе в предни позиции. Това се случи, защото не свършихме елементарните неща добре. Загубихме топката и те веднага атакуваха по фланга. Ясно бе, че трябва да се приберем по-назад. Но с изключение на този момент, смятам, че играхме доста добре. Понякога губехме вторите топки, но все пак съм доволен“, каза Гуардиола.

Gulliver/Getty Images
42 снимки

Той се оправда и с факта, че тимът все още не е навлязъл в нужния ритъм, след като тренира в пълен състав от съвсем скоро.

„Преди два дни за пръв път се събрахме всички заедно, така че е нормално играчите да имат нужда от време да се пренастроят психически. Това е само една седмица, още сме в самото начало на сезона, така че трябва да започнем да печелим мачове. Остават още 37 срещи, сезонът е дълъг. Ще опитаме да коригираме грешките и ще се върнем към най-доброто си лице“, заяви още мениджърът на „гражданите“.