Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола предупреди футболистите си, че в неделя ги очаква изключително тежък мач. Непобеденият до този момент шампион се изправя срещу Манчестър Юнайтед в голямото дерби на Висшата лига този уикенд.

Гуардиола подчерта, че „червените дяволи“ разполагат с изключителна атака, която може да създаде сериозни проблеми за тима му.

„Срещу топ отбори като Юнайтед, Челси, Тотнъм и Ливърпул не може да очаквате, че ще играем страхотно през всичките 90 минути и те няма да имат шансове срещу нас.

„Когато притежават топката и разполагат с тези футболисти в предни позиции, то със сигурност могат да създадат нещо. Те имат невероятен талант в атака, както и в средата на терена. Именно заради това трябва да се защитаваме дълбоко и здраво, да се защитаваме при центриранията и да не допускаме статични положения, защото те са огромни и много по-добри от нас. Трябва да владеем топката във възможно най-много от времето и да бъдем клинични в предни позиции. Ще се опитаме да играем по този начин“, сподели Пеп Гуардиола преди дербито с Юнайтед.