Дербито на Манчестър приковава вниманието на футболна Европа този уикенд. В навечерието на сблъсъка феновете се чудят дали ще могат да видят Сити и Юнайтед в пълния им блясък. И поне що се отнася до шампионите, това е над 90% сигурно. 

Мениджърът на "гражданите" Хосеп Гуардиола получи добри новини от лекарския щаб, откъдето му обявиха, че всички с дребни болежки са ги превъзмогнали и ще бъдат на линия за битката. Така в лазарета остават само дълготрайно контузените играчи. 

Това са вратарят Клаудио Браво, който няма да участва в мачове повече този сезон заради травма в ахилеса, дълбоката резерва Елиаким Мангала, който е с проблем в коляното, както и Кевин де Брюин, който е аут до 15 декември също заради увредени връзки в коляното. Но за тяхното отсъствие се знаеше от доста време. 

Всъщност въпросителните бяха свързани с Венсан Компани, Илкай Гюндоган и Бенжамен Менди, които бяха под въпрос за мача. Но триото е получило зелена светлина от лекарите и ще бъде на разположение на Гуардиола. Същото важи още за Кайл Уокър, Фернандиньо, Давид Силва и Серхио Агуеро, които не бяха на линия срещу Шахтьор в Шампионската лига.