Треньорът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола пожела от Висшата лига по-бързо да вземе решение относно обвиненията към "гражданите" в над 100 финансови нарушения през последните години.

Както е известно, случаят беше отнесен до независима комисия през февруари за предполагаеми нарушения на правилата между 2009 и 2018 г., като Висшата лига също обвини Сити, че не сътрудничи от началото на разследването през декември 2018 година.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

"Ще остана в Манчестър Сити и през следващия сезон, докато има обвинения срещу нас за 110 нарушения", сподели Пеп. Испанският специалист има договор с "гражданите" до 2025-а година и бе попитан дали мисли за удължаване на контракта си: "Не, не. Двете години са достатъчни".

"Дано Висшата лига и съдиите да вземат решение скоро, така ако има нарушения от наша страна, ще е известно. А ако сме чисти, така както всички в клуба мислим, то всички ще престанат да говорят по тази тема. Ще се радваме на решение още утре, не, даже днес следобяд ще е по-добре", сподели Гуардиола.

„Надявам се, че не са толкова заети и съдиите могат да видят и двете страни и да решат кое е най-доброто, защото в крайна сметка знам точно какво спечелихме. Не чакайте две години, може да седнем 24 часа с адвокати и да решим. Защо не го направим по-бързо? Нека имаме решение възможно най-скоро. Искаме да защитим нашите принципи", допълни треньорът на Манчестър Сити.