В последните дни медиите в Англия усилено пишат, че мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е след основните кандидати да поеме националния отбор на страната, след като временният селекционер Лий Карлси няма да остане поста.

The Telegraph твърди, че Гуардиола е получил предложения от три национални отбора тази година, включително Англия, като испанецът има реален интерес да се пробва в подобна нова роля, като парите няма да бъдат определящ фактор. Това, обаче, може да не стане преди 2026-а година, защото Гуардиола обмисля да подпише нов договор с Ман Сити.

Изданието добавя, че испанецът не е изключил окончателно да преговоря с ФА на страната и националния отбор на Англия е опция пред него, ако той реши да напусне клубния футбол. Той също така харесва страната и играчите, като иска евентуално да изведе тима на Световно първенство.

Но Гуардиола все още не е решил окончателно бъдещето си. Говори се, че Пеп може да вземе решение следващата седмица, следващия месец или следващата година, в зависимост от преговорите с Ман Сити за удължаване на договора му. Той, обаче, ще зависи и от евентуалното наказание, което грози „гражданите“ заради 115-те обвинения срещу клуба.

Настоящият контракт на Гуардиола с шампионите изтича в края на сезона, като друга опция е той да си вземе година почивка, както направи, след като напусна Барселона през 2012-а година. Въпреки това, се предполага, че най-вероятният сценарий в момента е той да подпише наистина нов договор със Сити, макар и само за още една година. От „Етихад“ биха искали срокът на споразумението да бъде за по-дълго, но ще се радват и на едногодишно удължаване. Ако това се случи, то испанецът ще бъде начело на Ман Сити в продължение на едно десетилетие и самият той харесва идеята да приключи този период именно през 2026-а година.