Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола сподели, че отборът му не е на оптималното ниво, което се очаква след втория кръг на Висшата лига в Англия. Много от футболистите на Пеп Гуардиола бяха част от различни селекции на Мондиал 2018 и се завърнаха към подготовката с „гражданите” прекалено късно.  Защитаващият титлата си тим не показва признаци на умора от старта на сезона, след като надви в откриващия кръг Арсенал с 2:0 като гост и с категоричното 6:1 Хъдърсфийлд при първото домакинство на „Етихад”.

„Не се намираме твърде далеч от оптималното ни ниво, но все още не сме готови. Виждаме колко време е нужно на играчите да се възстановят след даден мач и по това съдим дали сме в добра форма. В тази част от сезона, това възстановяване става много бързо по принцип, но повечето от играчите ми се нуждаят от повече време”, сподели испанецът пред репортерите.

„Причината е ясна на всички – не направиха добра предсезонна подготовка. Имахме футболисти, които играха за „Къмюнити Шийлд”, след като взеха участие в едва три-четири тренировки. Някои от футболистите ми са в по-добро физическо състояние, докато другите се нуждаят от повече мощ и физическа подготовка”, продължи Гуардиола.

Манчестър Сити е вперил поглед в трети пореден успех във Висшата лига, след като идната събота гостува на новака Уулвърхемптън на неговия „Молиню”.