Кейлор Навас може да иде само под наем в Манчестър Сити, пише AS. С оглед правилата на Висшата лига, където трансферният прозорец вече затвори, „гражданите“ могат да си позволят привличането или на свободни агенти, или да вземе „по спешност“ футболист под наем.

Именно това е опцията при костариканския страж на Реал Мадрид. Твърди се, че хора на английския шампион вече са в испанската столица, за да опитат да изкушат стража да дойде във Висшата лига.

Както е известно, вторият вратар на Сити Клаудио Браво получи травма в ахилеса по време на тренировка. Най-песимистичните прогнози са, че ще отсъства до края на сезона, а оптимистичните – поне в идните шест месеца.

Така Сити размишлява за преотстъпване на Навас до края на кампанията, като може да бъде добавена клауза в договора за задължително закупуване след изтичане на срока на наема. Подобна идея обаче едва ли ще се понрави  на опитния вратар на Кралския клуб. На първо място той многократно обяви, че ще се бори за поста си в „белия балет“, въпреки идването на Тибо Куртоа. На второ място, той е наясно, че Едерсон е безспорният фаворит на Хосеп Гуардиола под рамката в Сити и не би се примирил с опцията да е резерва.

Сред опциите на Сити за заместник на Браво бе и резервният вратар на Барселона Яспер Силесен. По-рано обаче каталунската преса информира, че холандецът е получил контузия.

Сити се насочи към Навас за заместник на Браво

Вратар на Барса се контузи