Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че Лерой Сане, Рахийм Стърлинг и новото попълнение Габриел Жезус ще бъдат основата, върху които ще гради бъдещето на отбора.

22-годишният Стърлинг премина при „гражданите“ в началото на миналия сезон, докато начело беше все още Мануел Пелегрини. 21-годишният Сане и 19-годишният Жезус дойдоха по настояване на Пеп и тепърва ще доказват качествата си.

Въпреки това испанският специалист не се съмнява, че именно с тяхна помощ Сити ще направи следващата стъпка в развитието си като клуб. „Тези тримата ще бъдат бъдещето на тим в следващите 3-4 години. Много съм сигурен в това“, коментира Пеп.

„В двубоя срещу Кристъл Палас от ФА Къп играхме с три момчета на средна възраст от 20 години. Не мисля, че дори големите клубове в Европа разполагат с такава тройка нападатели. В същото време ние сме длъжни да печелим мачовете в настоящия момент. Хората не знаят какво да очакват за следващите 3 или 4 години, но бъдещето е добро с таланти като Рахийм, Габриел и Лерой.“

„Рахийм играе мачове през три дни на най-високо ниво и вече има доста голове, дава асистенции и е опасен в наказателното поле. Габриел е „деветката“ на Бразилия, а