Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола призна грешката, която е допуснал начело на отбора. Той заяви, че много бързо се е опитал да промени нещата в Манчестър Сити, а не всичко е било наред.

„В началото на сезона ние демонстрирахме голям напредък, а след това спряхме. Моята грешка е, че много бързо се опитах да променя ситуацията, а не всичко беше наред. Аз вярвах, че имаме всички условия да осъществим тази промяна, но играчите явно не вярваха“, коментира Гуардиола.

„Нуждаем се от рестарт. Изграждането е фундаментална част от моята визия за футбола. Изграждането на футбола, начинът, по който играем на терена е най-важното нещо. Това е нашата визия за това как си представяме да изглежда отбора“, добави Пеп.

Гуардиола призна, че е впечатлен от израстването в играта на Тотнъм и Челси, които той определи като най-добрите отбори в лигата в момента.

„Начинът, по който те се движат на терена е впечатляващ. С Тибо Куртоа, Челси може да използва дълги и къси пасове. Те винаги знаят какво правят на терена. Ние не се намираме в такъв процес“, каза още Хосеп Гуардиола.