Манчестър Сити планира да привлече офанзивния футболист на Суонси Сити Даниел Джеймс, предават медиите на Острова. Бързоногото ляво крило на „лебедите” изигра феноменален двубой за своя тим срещу Манчестър Сити в четвъртфиналите за ФА Къп, където „гражданите” трябваше да правят пълен обрат от 0:2, за да продължат към последните четири отбора в турнира. Джеймс изигра феноменален двубой срещу "гражданите", като десният бек на Манчестър Кайл Уокър имаше непрестанни проблеми срещу него в своята зона.

По-рано в надпреварата Джеймс игра впечатляващо за Суонси и срещу Брентфорд, а също така получи повиквателна от Уелс за първия мач от квалификациите на UEFA EURO 2020 срещу Словакия. Именно Джеймс бе виновникът „драконите” да спечелят срещу Словакия, след като бе точен в първите минути на срещата, а мачът завърши с успех 1:0 за домакините.

Лично мениджърът на „гражданите” Хосеп Гуардиола е предявил интерес към крилото през идния сезон. Цената на Джеймс не би следвало да е голяма, тъй като и договорът му със Суонси изтича през лятото на 2020-а година.

Джеймс бе близо до трансфер в Лийдс Юнайтед през зимата, но страните не се разбраха и така той остана на „Либърти Стейдиъм”.