Мениджърът на все още актуалния английски шампион Манчестър Сити - Пеп Гуардиола поздрави Ливърпул за техния невероятен сезон, въпреки че "червените" пропиляха шанса да счупят рекордите на "гражданите" от предишните сезони. Отборът на Юрген Клоп можеше да достигне удивителните 107 точки - седем повече от рекорда на "небесно-сините", ако бяха спечелили всичките си мачове до края, след като бяха короновани за шампиони.

Ливърпул обаче свали крака от педала, като изпусна точки срещу Бърнли, а след това и изненадващо поражение с 1:2 от Арсенал, въпреки че доминира над "артилеристите". Сега Ливърпул може да достигне само до 99 точки, което все още би било клубен рекорд, но с една по-малко от постижението на Сити от сезон 2017/2018. Все пак "мърсисайдци" могат да изравнят рекорда на своите съперници за най-много победи (32) през един сезон, ако надвият Челси и Нюкасъл.

„От моя гледна точка, която няма да повлияе и за нито една секунда от невероятната кампания, която Ливърпул направи - значи [дали са] 99 точки, 102 точки, 107 точки, лигата беше невероятна. Така че просто можем да ги поздравим отново. Винаги съм мислил, че рекордите трябва да бъдат подобрявани, така че рано или късно това ще се случи. Но в същото време показва, че да достигнете 100 точки не е лесно. Но нищо не се промени. Така че ние бяхме невероятни преди два сезона, когато го направихме. Бяхме невероятни, когато направихме и 98 миналия сезон, когато Ливърпул достигнаха 97", коментира Гуардиола.

„Този ​​сезон могат да вземат 99. И двата отбора направиха нещо невероятно, но ние все още имаме сезон със 100. Рано или късно този рекорд ще бъде счупен. Но това показва, че дори да направиш невероятен сезон, като Ливърпул, и да не достигнеш 100 точки, означава и колко невероятно беше това, което направихме ние преди два сезона", допълни още испанския специалист.

Манчестър Сити приема Арсенал тази вечер на "Уембли" 21:45 часа в полуфинал от турнира за ФА Къп. Срещата можете да наблюдавате в пряко предавне по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от вълнуващия сблъсък.