Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вярва, че отмяната на решението за Манчестър Сити и тяхната забрана за участие в европейските турнири „не е добър ден” за футбола. Клоп призна, че желанието му е „гражданите” да играят в Европа, но по този начин първоначалната идея на Финансовия феърплей се опорочава.

„Щастлив съм, че Сити ще играе в Шампионската лига, но ако трябва да бъда честен, не смятам, че това е добър ден за футбола. Просто защото ФФП е обра идея, която защитава отборите и надпреварите. Това беше идеята на старта, никой да не харчи повече от това, което разполага. Клубовете трябва да знаят, че ще харчат толкова, колкото са си спечелили. Надявам се ФФП да остане и да направи нужните граници, за да не се влошава футбола. Ако започнеш да нарушаваш правилата, богатите хора ще си правят каквото искат, а това ще направи много сложен процеса. Мисля, че това автоматично ще доведе до световна суперлига, която ще има примерно 10 отбора”, констатира мениджърът, извел Ливърпул до титлата на Англия през този сезон.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.