Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола сподели, че няма друг стадион като този на Ливърпул – „Анфийлд”. Испанският специалист говори пред местни медии след драматичния полуфинален колапс на бившия му отбор именно срещу Ливърпул. В първия мач Барса надделя с 3:0 в полуфинала, но на „Анфийлд” „блаугранас” допусна поражение с 0:4 и отпадна от Шампионската лига.

Гуардиола сподели, че създаваната атмосфера на „Анфийлд” е специална и прави опонентите да изглеждат „малки”. Специалистът говори от личен опит, след като допусна сходен провал с неговия Ман Сити през миналата година, когато Ливърпул победи „гражданите” с 3:0 в четвъртфиналите на ШЛ.

„Мислех, че Барселона ще отбележи попадение на „Анфийлд”. Сигурен съм, че играчите бяха наясно с този стадион. Мотото вътре – „Това е Анфийлд”, не е маркетингов трик”, сподели каталунският специалист пред Ara.

„Атмосферата на това място не може да се усети никъде другаде по света. Когато Ливърпул ти отбележи един гол, имаш чувството, че в следващите пет минути можеш да допуснеш нови четири попадения. Стадионът прави опонента да изглежда „малък” и сякаш си свършен”, продължи треньорът на Ман Сити.

„Видяхме всичко, което стана с Барселона. Много хора ми се смееха, когато ние губихме с 0:3 след първите 20 минути в четвъртфинала”.

Гуардиола също така обясни, че не подкрепя идеята за създаване на европейска супер лига и потвърди, че този формат би „убил” местните първенства.

„Може би трябва да проуча по-добре каква е точната идея, но не съм обнадежден. Това ще убие футболните лиги. Ако Барселона и Мадрид напуснат и никой не иска да играе срещу Еспаньол, то кой ще купи този продукт? Ла Лига ще си замине”, завърши Хосеп Гуардиола.