Собственикът на Ливърпул Джон Хенри изрази задоволството си от триумфа в Шампионската лига от отбора му. Европейският клубен шампион обаче ще погледне още по-смело към атака за титлата в Англия през следващия сезон. Така смята американският бизнесмен.

„Червените” финишираха втори в магнетична битка за титлата в Англия, финиширайки с 97 точки, една по-малко зад шампиона Манчестър Сити (98). Все пак две седмици след последния кръг в Англия, то мърсисайдският клуб успя да триумфира с шестата европейска корона в историята си, надделявайки с 2:0 над Тотнъм Хотспър на финала в Мадрид.

„За мен победа в Европа е по-ценен от победа в Англия, но феновете ни са прави, че е редно да спечелим титлата на Острова. Зная, че ще бъдем фокусирани върху триумф в Премиър лийг през идната кампания. Трябва да се заздравим и се радвам, че Алекс Окслейд-Чембърлейн и здрав Адам Лалана ще ни дадат още дълбочина”, започна Хенри.

„Не е моя работа, но мисля, че Дивок Ориги ще играе повече през следващия сезон. Той носи на отбора нещо специално – винаги влиза със скорост и сила, а в добавка вкарва и голове. Много съм обнадежден за предстоящия сезон”, завърши собственикът на европейския клубен шампион.