Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола коментира слуховете, че клубът може да бъде изхвърлен от Шампионската лига догодина. В момента тече разследване на „гражданите” за нарушаване на правилата за финансов феърплей, а в Германия дори се появиха информации, че титлата на Сити в Англия също може да бъде отнета.

Разследването бе започнато от УЕФА, но вчера от европейската футболна централа обявиха, че то ще бъде продължено от Комисията за финансов контрол. От клуба реагираха незабавно и в официално съобщение заявиха, че са „разочаровани, но не и изненадани” от случващото се.

Днес Гуардиола също коментира темата: „Съжалявам. Ако сме направили нещо грешно, и УЕФА реши, че сме направили нещо грешно, то ние ще бъдем отстранени или наказани. Знам, че в момента всички хора очакват да бъдем виновни, но ние сме невинни до доказване на противното. Разговарях с президента, разговарях с изпълнителния директор и знам какво се е случило точно, какво точно са направили и много им вярвам. Това е всичко.”

Още по темата:

Манчестър Сити реагира остро на решението на УЕФА

Разследването срещу Манчестър Сити навлезе в нов етап

Без Манчестър Сити в Шампионска лига?