Манчестър Сити победи Челси с 1:0 в дербито на 29-ия кръг на Премиършип. В 47-ата минута на срещата Давид Силва намери добре в наказателното поле Бернардо Силва и той вкара победния гол след грешка на Кристенсен.

Сити започна активно двубоя и още в 3-ата минута Де Брюин получи добър пас от Зинченко и пусна пас към Агуеро, но Кристенсен изчисти кълбото в корнер, изпреварвайки аржентинския нападател. Минута по-късно Отаменди се опита с глава да надделее над Рюдигер, но футболистът на Челси не позволи на Николас да нанесе удар.

В петата минута Давид Силва стреля на близката греда, Куртоа улови кълбото. Сити владееше над 80 % топката по време на това първо полувреме, но това не доведе до попадение във вратата на Куртоа. 

Най-чистото положение през първата част пропиля Сане, който отправи удар към вратата, но Аспиликуета беше на точното място и се справи със ситуацията. До почивката Челси съумя да устиска нулевото равенство, а през втората част двата тима трябваше да определят победителя.

4 победи до титлата на Манчестър Сити

Манчестър Сити откри резултата в дербито с Челси, Кристенсен сбърка при опит да изчисти кълбото напред, но вместо да прати кълбото напред, нацели съотборник, Давид Силва пусна пас към Бернардо Силва и той матира падналия на земята Куртоа, за да изведе "гражданите" напред в резултата в 47-ата минута.  Челси отвърна с опасна атака на Моузес, но той не успя да намери точен завършек на атаката в 54-ата минута на срещата.

Давид Силва след успеха над Челси

Бернардо Силва опита да намери добре Агуеро в наказателното поле на Челси, но този път Кристенсен прочете добре ситуацията и се справи с положението.

В 78-ата минута на срещата Сане пусна успореден пас отляво по атаката на Сити, но в наказателното поле нямаше кой да засече кълбото за втори път в мрежата на Челси.

Лондончани почти не затрудниха с нищо Едерсон, който нямаше почти никаква работа в този мач. Все пак в добавеното време Алонсо пробва мерника си, но топката не намери целта.

В крайна сметка Сити записа 25-ата си победа и е лидер в шампионата с актив от 78 точки с 18 преднина пред втория в класирането Ливърпул. Челси е на петото място с актив от 53.