Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола сподели, че цели пет отбора през този сезон са реални претенденти за титлата във Висшата лига. В момента „гражданите“ са лидери във временното класиране с равен брой точки, но много по-добра голова разлика от Ливърпул. Непосредствено след тях са тимовете на Челси, Арсенал и Тотнъм.

В понеделник вечер „гражданите“ се изправят именно срещу „шпорите“ в дербито от 10-ия кръг на Премиърлийг.

„Нямам никакво съмнение в това, че борбата за титлата ще бъде между пет коня. Разликата между четири, пет, дори шест отбора е само две точки. Това означава, че те също са силни тимове“, сподели испанският специалист.

„През последните пет или шест години Тотнъм винаги е бил претендент. Разбира се, те не могат да инвестират във футболисти, защото строят един невероятен стадион, по думите на хората. Това са много пари и нямат други за харчене, но въпреки това са топ отбор“, коментира Гуардиола.

„Срещу Тотнъм бе първата ми загуба тук и осъзнах колко силен отбор са. През миналия сезон се справихме добре и в двата мача срещу тях. Те са един от отборите, които обичам да гледам“, сподели още той.