Поредният млад талант на Манчестър Сити, пред когото експертите предначертават бляскаво бъдеще, е на път да си тръгне от клуба, недоволен от ролята, която мениджърът Хосеп Гуардиола му отрежда в него. Става въпрос за Фил Фодън, който е помолил да бъде продаден, твърдят английските медии. 

Халфът е смятан за наследника на Давид Силва, който играе последния си сезон за "гражданите". Но тийнейджърът е изиграл общо само 11 минути от началото на сезона, разпределени в едва два двубоя, единият от които беше за Къмюнити Шийлд. 

И колкото и големите имена сред анализаторите в Англия да го съветват да остане под ръководството на Гуардиола, Фодън има намерение да си тръгне възможно най-скоро, ако игровите му минути не бъдат увеличени. Очаква се той да получи шанс в турнира за Купата на Лигата, но това не го устройва особено. 

Поради подобни причини - липса на игрово време и рядко даване на шансове - от Сити си тръгнаха обещаващи таланти като Джейдън Санчо и Браим Диас. Първият отиде в Борусия Дортмунд, а вторият в Реал Мадрид. Фодън е смятан за много по-талантлив от тях и за диаманта на своето поколение в английския футбол, но не получава шансовете да заблести.