Отборът на Манчестър Сити се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на Лигата в Англия след победа с 2:0 над Фулъм.

Сити нямаше никакви проблеми срещу съперника си и убедително продължава напред в състезанието. Съперник на шампионите ще е победителят от мача Лестър – Саутхемптън.

Двата гола за „гражданите” бяха дело на 19-годишният Браим Диас, за когото това бяха първи попадения в професионалния футбол при мъжете.

Диас се разписа в 18-ата и 65-ата минута, а в 78-ата минута бе заменен от Рияд Марез, който бе сред резервите.

За Манчестър Сити титуляр бе Кевин Де Брюин, който доста време се възстановяваше от контузия. Той бе сменен в 86-ата минута, като малко по-рано показа, че изпитва болка и притесни щаба на тима.

Манчестър Сити

източник: Gulliver/GettyImages

Още в началните минути домакините имаха възможност да открият резултата. В 9-ата минута Венсан Компани отправи добър удар, който обаче бе блокиран от защитник. В 16-ата Браим Диас опита изстрел от разстояние, който бе спасен от стража на Фулъм Серхио Рико.

Две минути по-късно обаче Манчестър Сити успя да поведе, като след изпълнение на ъглов удар, топката стигна до Компани, който отклони към Диас. 19-годишният испанец стреля силно, топката се отби в Александър Митрович и влезе във вратата на гостите за 1:0.

„Гражданите” продължиха да владеят инициативата. В 29-ата минута Кевин Де Брюин пропусна нов сериозен шанс за Сити. Белгиецът не сполучи от статично положение, пращайки топката над гредата.

Фулъм от своя страна търсеше начин да се възползва от малкото си обещаващи ситуации, като в 33-ата минута Александър Митрович отправи удар, който не затрудни защитата на шампионите.

Лерой Сане също не се справи добре при ответна атака за Манчестър Сити две минути по-късно.

На два пъти тимът на Пеп Гуардиола застраши отново вратата на съперника в края на първото полувреме. В 45-ата минута Фил Фодън стреля с глава, но пропусна, а в добавеното време Габриел Жeзус не успя да преодолее Серхио Рико.

По време на мача на терена на стадион "Етихад" бе забелязана интересна птица...

източник: Gulliver/GettyImages

През второто полувреме Манчестър Сити продължи да контролира събитията на терена. Лерой Сане можеше да увеличи аванса на своя тим в 57-ата минута, но отново Серхио Рико спаси.

Андре Шюрле пък опита удар малко по-късно към вратата на „гражданите”, но не успя да се разпише.

В 65-ата минута Габриел Жезус бе изведен отлично от Лерой Сане, нахлув наказателното поле и стреля, но удари греда. Браим Диас бе на точното място и с хубав удар бе точен за 2:0, вкарвайки втори си гол в мача.

С това попадение интригата напълно бе изгубена и до края въпросът бе дали Сити ще вкара още.

Нов изстрел на Габриел Жезус бе блокиран от защитата на Фулъм в 74-ата минута, а в 88-ата Лерой Сане стреля встрани от вратата на гостите.