Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че клубът не планира продажба на Серхио Агуеро след края на сезона, въпреки че в последните два мача аржентинският футболист остана на резервната скамейка за сметка на Габриел Жезус.

„Пет минути след излизането на информацията, която постави съмнения относно мястото на Агуеро, Манчестър Сити излезе с мнението на клуба и на мениджъра относно Серхио и неговото бъдеще“, коментира Гуардиола.

„Ние разполагаме в момента с трима играчи, които се намират в топ форма – Лерой Сане, Рахийм Стърлинг и Габриел Жезус. Това е единствената причина Нолито да не е играл от началото на календарната година. Не е честно спрямо футболистите, че не получават възможност да играят редовно, но това са решения, които трябва да взема“, добави мениджърът на Манчестър Сити. 

Първи отбор се отказа от Агуеро

Интер стартира преговори за Агуеро

Гуардиола взима цялата власт в Манчестър Сити

Манчестър Сити няма намерение да продава Агуеро

Серхио Агуеро има договор с „гражданите” до 2020-та година, като се е разписал 15 пъти във всички турнири за Манчестър Сити, който заема трето място в класирането на Висшата лига, но изостава с 10 пункта от лидера Челси.

Гуардиола обясни, че все още не е взел решение, кой да застане на вратата на "гражданите" срещу Борнемут в понеделник вечер. Кабайеро се представи впечатляващо, след като измести новото попълнение Клаудио Браво, който бе закупен през август от Барселона.

„Клаудио остава същият, той е топ играч, един от най-добрите на своя пост в света", завърши Гуардиола.