Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола за втори път през последните седмици поведе задочен спор със своя полузащитник Илкай Гюндоган. Причина за това станаха думите на германския футболист след загубата 0:1 от Тотнъм в четвъртфиналите за Шампионската лига.

28-годишният Гюндоган си позволи да обяви, че „гражданите” са показали липса на кураж срещу „шпорите”, а по тази причина все още не могат да се нарекат голям отбор. Гуардиола категорично не се съгласи с тези твърдения, което напомни за мартенските диалози помежду им. Тогава в центъра на събитията беше изтичащият през юни 2020 договор на Гюндоган, който впоследствие прекрати всякакви преговори за подновяване. „Ако Илкай не иска да остане тук, значи трябва да напусне”, беше красноречивият коментар на специалиста тогава.

Гюндоган прекрати преговорите за нов договор

Сега сблъсъкът между двамата отново е налице. „Изобщо не съм съгласен с думите му, съвсем не. Има мачове, в които допускаме голове и след това спираме да играем. Този път не беше така – в случая допуснахме попадение и нищо не се промени. Особено през второто полувреме държахме нещата под контрол. Не допуснахме много изстрели към вратата си, а имахме много, много ситуации, макар и да не създадохме огромен брой опасности”, допълни Гуардиола.