Илкай Гюндоган отказа да нарече собствения си Манчестър Сити като "голям отбор" като според него това може да бъде фзкт само при успех в Шампионската лига.

Към момента "гражданите" не изглеждат толкова близо до такъв след поражението с 0:1 от Тотнъм в първия мач от четвъртфиналите.

Миналият сезон на тази фаза тимът на Пеп Гуардиола загуби с общ резултат 1:5 от Ливърпул. В първия сезон на каталунеца начело пък отпадането бе в осминафиналите от Монако.

Гюндоган изтъкна, че отборът не е реагирал добре на пропуснатата дузпа на Серхио Агуеро през първото полувреме и има още какво да учи в "турнира на богатите".

"Не бяхме достатъчно смели, имаше прекалено много лесни грешки. Имам чувството, че сме нервни във важните мачове от Шампионска лига."

"Винаги сме взимали грешни решения. В такива мачове, винаги искаме да направим нещо специално, защото това ще значи полуфинали в Шампионска лига."

"След пропуснатата дузпа дойде почивката. Такова негативно преживяване винаги ти влияе. Ако бяхме вкарали дузпата, щяхме да размажем Тотнъм. Така излязохме от мача. Това не трябва да се случва в голям отбор. Затова не сме стигали още дотам."