Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола похвали Кевин Де Бройне за формата му и умението да вкарва голове, след като белгийският национал отбеляза четири при победата над Уулвърхемптън с 5:1. Де Бройне вкара хеттрик в рамките на 17 минути по време на първото полувреме и добави още едно попадение след час игра, което приближи Сити още повече до шампионската титла на Англия.

"Какво мога да кажа? Във втората част на сезона той бе отвъд съвършенството", каза Гуардиола пред репортерите след мача. "Той винаги е бил много щедър и има чувство за асистенция, но мисля, че през този сезон той придоби чувството да бъде по-ефективен и да вкарва повече", каза испанецът.

Gulliver/GettyImages
39 снимки

"Той спечели мача с Челси, той вкара срещу Реал Мадрид и непрекъснато бележи решаващи попадения… Имам чувството, че той си казва: "Харесва ми, когато съотборниците ми идват да ме прегръщат след гол". И това е добре", каза още Гуардиола.

Де Бройне е вкарал 19 гола във всички турнири през сезона, което е най-доброто му постижение с фланелката на отбора. Той е дал и 13 асистенции.

"Трябва да влезеш в наказателното поле. Трябва да бъдеш близо до вратата на съперника и той прави това все по-добре", добави испанецът.

"Да се надяваме, че това ще продължи. Не просто тази година, а до края на кариерата му. Имам чувството, че вече се наслаждава на головете", завърши Пеп Гуардиола.

Сити, който гостува на Уест Хем в неделя и приема Астън Вила в последния кръг, има нужда от 4 точки, за да си осигури втора поредна титла.